Bazaar

Søndag den 18. november 2001 kl. 15.00 i Kulturhuset


Peter Bastian, fagot, klarinet, ocarina, percussion
Anders Koppel, Hammond Orgel B-3
Flemming Quist Møller, congas, bongos, trommer, darbuka

Bazaar er uomtvisteligt et af landets mest personlige og velspillende bands, med en musikstil som ikke genfindes andre steder; der er kun ét band på den hylde, Bazaar ligger på: nemlig Bazaar. Inspirationskilderne er velkendte: Alt mellem himmel og jord, men syntesen er usædvanlig. Fordi Bazaar ikke insisterer på at kalde sig et jazzorkester, bliver musikken ofte misvisende katalogiseret som folkemusik. Misvisende på trods af at musikerne rent faktisk kan spille "autentisk" næsten uden accent. Trods en indgroet modvilje mod at genrebetegne sin musik, er musikerne derfor modstræ­bende gået med til at kalde den for en slags verdensmusik, men med et klassisk centrum, snarere end et udgangspunkt i jazzen, selvom Bazaar skylder jazzen meget.
Musikken spænder fra helt fri improvisation til tætte, ofte virtuose, selvstændigt gennemkomponerede stykker. Musikerne er ikke bange for noder, og bruger megen tid også ved nodepapiret for løbende at forny repertoiret.
Orkestrets koncerter er legendariske, og anmeldelserne har været begejstrede gennem dets femogtyveårige levetid. I efteråret 2001 fejrer Bazaar sit femogtyve års jubilæum. I 2000 blev Bazaar "kongelig hofleverandører", idet de blev inviteret til at spille en gallakoncert i Sofia i Bulgarien for det danske kongepar og den bulgarske præsident.

Læs mere
... om Bazaar's koncerter
... pressen om Bazaar's Cd "MUSIK"

Hammond orglets historie og teknik:

www.underholdningsnettet.dk/Hammondhardy.htm (dansk tekst, 225KB)
www.underholdningsnettet.dk/hammondhistorien.htm (engelsk tekst, 1,5MB)