Den Udenlandske Tangokvintet

Søndag den 2. april 2006 kl. 16.00.

James Crabb, accordeon
Sergej Azizian, violin
José Ribera, klaver
Michal Stadnicki, kontrabas
Mathias Reumert, vibrafon

BEMÆRK, at tidspunktet for denne koncert er ændret til kl. 16.00.

Tangokvintettens medlemmer er anerkendte som nogle af landets førende musikere, alle med erfaring i international koncertvirksomhed. De har det til fælles, at de har udenlandske rødder, men er bosat her i landet og har en stor del af deres virke her. De har også det til fælles, at de udover deres faste virke som undervisere og orkestermusikere er meget aktive som kammermusikere. Kvintetten spiller hovedsageligt værker af tangokongen Astor Piazzolla. Kvintettens succes ved en debutkoncert for et par år siden har gjort dette ensemble til et af landets mest attraktive musikalske bud på markedet. Fra en af deres tidligere koncerter har vi bl.a. flg. beskrivelse: "De spillede Piazollas musik, så gulvet gyngede, og publikum måtte overgive sig".

James Crabb
James Crabb er født i Dundee i Skotland i 1967 og begyndte at spille accordeon allerede i fireårsalderen. Hans anmelder-roste debut i 1992 kastede ham direkte ind på den internationale koncertscene, og siden har han optrådt over hele verden som pioner med det klassiske accordeon. Internationalt har kritikere konstant rost ham for hans virtuositet og alsidige musikalitet.
Som solist har han været på tur i Japan og Europa med Australian Chamber Orchestra (ACO) i oktober 2003, og han optrådte også sammen med ACO's leder Richard Tognetti ved Rugby World Cups åbningsceremoni i Sidney for et stadion med 80.000 tilskuere såvel som 1.5 billioner TV-seere verden over.
Som en allerede erfaren og højt anset lærer er James Crabb professor i accordeon ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (DKDM) i København (siden 1995) og har haft et gæsteprofessorat ved Universitet for Musik og Dramatiske Kunster i Graz i Østrig fra 1995-2002. Han har også afholdt mange master-classes ved kendte musik-institutioner som Sibelius Akademiet i Helsinki og Toronto Universitet.

Serguei Azizian
Serguei Azizian er født i Armenien i 1957. I 1993vandt han Sjællands Symfoniorkesters koncertmesterkonkurrence og bosatte sig i Danmark. Her har han ikke blot skabt respekt om sit arbejde som koncertmester, men også gjort sig stærkt gældende i kammermusikalske sammenhænge.
Serguei Azizian har optrådt som solist med orkestret i Skt. Petersborg, med Sjællands Symfoniorkester, Armenian Philharmoniske orkester samt med Shanghai Philharmoniske Orkester. Serguei Azizian er desuden særdeles aktiv som kammermusiker.
På CD har Serguei Azizian med Sjællands Symfoniorkester indspillet Brittens og Waltons violinkoncerter og værker af Schubert, Bach, Prokofieff, Schnittke, Ravel, Messiaen, Schönberg, Babadjanian, Langgaard og russiske miniaturer.

José Ribera
Professor i klaver ved DKDM. Tidligere havde han ledende lærer-positioner på akademierne i Stockholm, Göteborg og Edsberg.
José Ribera er født i Spanien og studerede ved Konservatoriet i Barcelona og senere ved Royal College of Music i London. Han optræder regelmæssigt i Europa, Asien og Amerika såvel som solist som kammermusiker, med orkestre som Orchestre de Paris, Orchestre de la Suisse Romande, Leningrad Philharmonic, London Philharmonia, Sveriges Radios Symfoni Orkester og Spaniens Nationale Orkester i samarbejde med dirigenter som blandt andre Jascha Horenstein, Pierre Monteux, Sergiu Celibidache, Eduardo Mata, Eliahu Inbal, Esa Pekko Salonen, Juri Termikanov, Leif Segerstam og Jan Krentz.
Som kammermusiker har José Ribera optrådt sammen med Henrik Szeryng, Ida Haendel, Georgy Pauk, Erling Bløndal Bengtsson, Frans Helmerson, Borodin Kvartetten, Birgit Nilsson og Elisabeth Söderström.
Han har lavet talrige indspilninger for EMI, SR Records, Caprice, Danacord, og Danica labels såvel som for radio og fjernsyn i mange lande.
Mange spanske og skandinaviske komponister har skrevet værker specielt til ham.
Professor José Ribera er en efterspurgt lærer til master-classes verden over.

Michal Stadnicki
Født i Polen. Uddannet ved Frederic Chopin Musik Akademiet i Warszawa, hvor han studerede hos professor T. Pelezar og senere selv blev lærer. 1977-1981 spillede han med Warsawas Nationale Filharmoniske Orkester.
I de tidlige 1980'ere rejste han til Mexico, hvor han var koncertmester i de førende orkestre deriblandt National Opera Orchestra, verdens største universitetsorkester, i Mexico City.
I 1985 rejste han til Berlin for at blive koncertmester hos Berliner Symfonikerne og optrådte også som solist der.
Michal Stadnicki har vundet en pris ved Geneves Internationale Musikkonkurrence og er også vinder af "Prix Suisse" for den bedste udførelse af et værk af en schweizisk komponist.
Han har givet master-classes i mange lande og underviser ved bas-studiet ved DKDM. Michal Stadnicki er koncertmester i Danmarks Radios Symfoniorkester, men er desuden meget aktiv som solist og kammermusiker, hvor han spiller et bredt og varieret udvalg af musikalske stilarter.

Mathias Reumert
Slagtøjsmusiker, født 1980. 1.pris-vinder ved The 2nd World Vibe International Competition 2002 i Frankrig. Studerede ved University of California, San Diego og på DKDM samt studieophold 1998 på The Juiliard School of Music. Har optrådt som solist med Helsingborg Symfoniorkester foruden scener som Paul Hall (Lincoln Center, New York) og Sejong Center (Seoul). Mathias er foruden PACE bl.a. medlem af San Diego gruppen 'red fish blue fish', og har spillet med et stilistisk bredt spektrum af især danske solister og ensembler. Desuden en flittig teatermusiker og arrangør. Fotos er til dels lånt fra hjemmesiden for Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.