Barokensemblet Opus 4

Søndag den 18. marts 2007 kl. 15.00

Kulturhuset, Flodvej 68, Smørumnedre
Gæstebilletter: 85 kr.
 

Dorte Lester, blokfløjte
Jesenka Balic Zunic, barokviolin
Mogens Rasmussen, viola da gamba
Viggo Mangor, lut, continuoorgel, m.v.


Opus 4
En koncert med herlig barokmusik af bl.a. Corelli, Telemann, Händel og Purcell.

Musikken bliver spillet på originalinstrumenter. De mange forskellige, spændende instrumenter, ensemblet spiller på, er med til at give en underholdende og afvekslende oplevelse for publikum. Gennem koncerten vil kvartettens medlemmer fortælle dels om musikken, dels om deres instrumenter.

OPUS 4 har eksisteret som ensemble siden 1987 og har spillet utallige koncerter på slotte, ved festivaler samt i musikforeninger og kirker overalt i Danmark. Desuden har kvartetten været på flere turnéer til bl.a. England, Tyskland og Sverige. Ved siden af denne omfattende koncertvirksomhed har OPUS 4 indspillet flere meget roste cd'er.

 
Dorte Lester, blokfløjte, er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og aflagde Diplomeksamen i 1975. Efter et 5-års ophold i USA vendte hun tilbage til Danmark, hvor hun giver koncerter, underviser og leder børnekor.


Jessenka Balic Zunic Jessenka Balic Zunic, barokviolin, er født i Zagreb-Kroatien i 1982. Hun flyttede i 1992 til København og som 16-årig blev hun optaget på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hvor hun fik Elisabeth Zeuten Schneider som lærer. Begyndte at interessere sig for barokviolin i 2001, hvorefter hun tog undervisning i dette instrument hos Peter Spissky. I sit fjerde år tog hun til Tyskland via Erasmus-udvekslingsprogrammet for at studere hos Prof. Ulf Hoelscher i Karlsruhe. Under sit ophold i Tyskland og året senere deltog hun i "Internationale Händel-Akademie"som koncertmester til barokopera "Nebukadnesar" af R. Kaiser. Diplomeksamen fra musikkonservatoriet i København i 2004. Under sit studium har Jesenka Balic Zunic medvirket i flere festivaler som medlem af internationale kammerensembler i Tyskland, Polen, Italien og Schweiz. I Danmark har hun stiftet "Christian IV´s Barokensemble" samt barokensemblet "Anima Terra" og "Barocco Spirante". Hun er desuden medlem af Concerto Copenhagen, Øresunds Barokorkester og Malmö Barockorkester.

Mogens Rasmussen Mogens Rasmussen, viola da gamba, er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Schola Cantorum i Basel. Han har en omfattende koncertvirksomhed som solist og continuospiller med koncerter såvel i Norden som i resten af Europa og USA. Han er medstifter af det internationalt sammensatte gambeensemble Bourrasque og medlem af bl.a. ensemblerne Violon-Banden, Opus 4 og BIS. Hertil kommer flere TV- og radioproduktioner. Mogens Rasmussen underviser på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Det Fynske Musikkonservatorium samt Nordjysk Musikkonservatorium.


Viggo Mangor Viggo Mangor, lut, theorbe, ærkelut, orgel, debuterede i 1985 fra Det. Kgl. Danske Musikkonservatorium som den første med lut som instrument. Han studerede hos Per-Oluf Johnson og Jesper Bøje Christensen og videreuddannet hos Eugen Dombois i Basel. Som solist og kammermusiker har Viggo Mangor turneret i Skandinavien, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Belgien, Schweiz og Italien og har været en hyppig gæst i dansk radio og TV. Han har indspillet for Kontrapunkt, Paula, Horizon, Accord, Harmonia Mundi og Sinphonia og er lærer ved konservatorierne i København, Aarhus og Aalborg. I de senere år har Viggo Mangor også optaget og produceret adskillige højt roste klassiske CD-er.