Louise Fribo og Storstrøms Kammerensemble

Søndag den 28. september 2008 kl. 15.00

Kulturhuset, Flodvej 68, Smørumnedre
Gæstebilletter: 100 kr.

Repertoire

Kendte arier og musik fra f.eks. Aladdin og Maskarade er hvad publikum kan forvente til koncerten i Ledøje-Smørum Musikforening den 28. september. Der bydes på vaskeægte "hits" som "O mio Babbino caro" af Puccini, "Dukkens Arie" fra Hoffmanns Eventyr, "Adeles Lattercouplet" fra Flagermusen. Undervejs også et besøg i den danske afdeling med sang og musik fra "Mød mig på Cassiopeia". Og der vil selvfølgelig blive lejlighed til at høre lidt fra det tidlige repertoire, som ensemblet og Louise Fribo har udgivet på cd for nylig.


Om Louise Fribo

Sopranen Louise Fribo er en af vores mest alsidige kunstnere. Hun spænder over opera, musical, pop, danske sange og skuespil. Hendes professionelle løbebane begyndte i 1986 på Bush Davies School i England hvor hun blev uddannet som danser, sanger og skuespiller. Hun debuterede umiddelbart efter uddannelsen på CATS i Hamborg hvor hun også spillede Askepot i Sondheims 'Into The Woods' med det engelsksprogede "Stray Theatre". Det var dog med hendes Cunegonde i Bernsteins 'Candide' på Østre Gasværk, at en blomstrende karriere tog fart. I en alder af 21 år var hun den yngste til at have spillet rollen og fik tildelt Marguerite Vibys Hæderslegat. Fribo har spillet hovedroller i Les Miserables, Prices 'Tordenskiold', 'CATS' (London), Sebastians 'Cyrano', 'Snedronningen', 'The Beatles Story' ,'Piraterne fra Penzance' samt Nattens Dronning i 'Tryllefløjten' med Fredensborg Sommeropera. Louise Fribo har nu uddannet sig til operasanger. Hun tog 3 år ud af kalenderen og uddannede sig på OperaAkademiet med Susanna Eken som lærer. Hun har også modtaget undervisning af bl.a Ingrid Bjoner, Josef Protschka, Inga Nielsen, Martin Isepp og Gregory Lamar. I 2004 debuterede hun på Det kgl. Teater som Barbarina i Figaros Bryllup og har yderligere sunget Blondchen i Aarhus Sommeroperas opførelse af 'Bortførelsen fra Seraillet'. I april 2004 fik hun sin internationale debut på operaen i Lübeck som Zerbinetta i Richard Strauss "Ariadne på Naxos" og fik senere en cover-contrakt på denne rolle ved La Scala operaen i Milano. I 2006 sang hun rollen som Costanza i Mozarts "Il Sogno di Scipione" med stor succes på operaen i Klagenfurt og på Salzburg Festivalen som i denne forbindelse profilerede hende i deres "Generation con Brio" serie. Ydermere er forestillingen inspillet på DVD for Deutsche Grammofon. Louise har siden sunget Nattens Dronning på operaen i Bonn og har nu tilbud fra Hamburgische Staatsoper, Volksoper Wien og Teatro di San Carlo i Napoli. Forude ligger engagementer på Det kgl. Teater i København og på Opera National de Lyon.

Hjemmeside for Louise Fribo.

Louise Fribo

Om Storstrøms Kammersemble

Storstrøms Kammerensemble blev etableret i 1991 og har hjemsted i godset Fuglsangs traditionsrige hovedbygning, hvor en lang række store musikere og komponister har haft deres gang. Ensemblets utraditionelle sammensætning ( fløjte, klarinet, fagot, trompet, harpe, klaver, violin, bratsch, cello) giver det en unik klang blandt danske ensembler og et enestående repertoire, der spejler dansk musik og helt nyskrevne værker i den internationale tradition fra renæssancen til vore dage. Ensemblets grundstamme på ni musikere kan efter behov udvides til sinfoniettabesætning. Det optræder dels uden dirigent, d els med skiftende dirigenter.
En lang række fremtrædende komponister har skrevet værker til ensemblet, og samarbejdet med Storstrøms Kammerensemble har ofte ført til enestående resultater.
Eksperimenterende musikdramatik har tegnet sig for flere af Storstrøms Kammerensembles markante succeser, bl.a. Peter Maxwell Davies Eight Songs fora Mad King, Dominick Argentos A Waterbird Talk, Philip Glass' Orpheé, og urpremiererne på Thomas Jennefelts Farkosten og Niels Rosing-Schows Dommen.

Udover at virke i Storstrøms Amt, besøger kammerensemblet også jævnligt det øvrige Danmark, og såmænd også udlandet. Storstrøms Kammerensembles turneer er bl.a. gået til Færøerne, Tyskland, Sverige, Polen, Ungarn, Singapore, Australien, Argentina og Slovakiet.

Hjemmeside for Storstrøms Kammerensemble

Storstrøms Kammerensemble