Concerto Copenhagen med solister

Søndag den 18. januar 2009 kl. 15.00

Tema for koncerten: "Vivaldi, hans venner og fjender"

Concerto Copenhagen

Violin I: Peter Spissky, Marie-Louise Marming, Stefanie Barner
Violin II: Fredrik From, Gabriel Bania, Elisabet Enebjörn
Bratsch: Torbjörn Köhl
Cello: Thomas Pitt
Violone: Lars Baunkilde
Theorbe: Fredrik Bock
Cembalo/orgel: Leif Meyer

Solister: Alfredo Bernardini, obo
  Jane Gower, fagot

Kammerorkestret Concerto Copenhagen er Danmarks eneste professionelle orkester med tidlig musik som speciale. Cembalisten Lars Ulrik Mortensen blev i 1999 kunstnerisk leder for CoCo, som ensemblet kaldes, og de har siden arbejdet sammen med andre af den tidlige klassiske musiks store profiler. Concerto Copenhagen har en imponerende turnévirksomhed på samvittigheden og har markeret sig som et af Europas fineste klassiske kammerensembler.

Besøg Concerto Copenhagens hjemmeside.

Lånt fra DR:
Jane Gower, fagot er uddannet fra Canberra School of Music i 1992. Efterfølgende blev hun tildelt legater til at studere fagotspillet på historiske instrumenter på konservatoriet Den Hague i Holland.

Hun har i dag et udbredt virke i Europa, Australien og USA som 1. fagottist med orkestre som Orchestra of the Age of Enlightenment (Sir Simon Rattle), Freiburger Barockorchester, Les Arts Florissants, The Academy of Ancient Music, Philharmonia Baroque i San Francisco og La Petite Bande.

I 2005 blev hun udnævnt til 1.fagot i Sir John Eliot Gardiners berømmede orchestre, English Baroque Soloists og Orchestre Révolutionnaire et Romantique. Ved siden af hendes øvrige kammermusikalske aktiviteter dannede hun i 1999 kvartetten "island", der netop har udsendt sin tredje cd.

Jane Gower er en efterspurgt solist og har optrådt med Australian Chamber Orchestra, Concerto Copenhagen, Les Agrémens, Sirius Ensemble og The Australian Brandenburg Orchestra. Hun har for nylig udgivet en cd med tre fagot koncerter af Franz Danzi, med Orchester von Damals und Heute i Köln.

I 2002 indspillede hun Mozarts fagotkoncert med Anima Eterna, med hvem hun ofte spiller netop dette værk. Jane Gower har komponeret kadencer og skrevet opførelsesnoter til denne koncert, og der blev i 2003 udgivet på Bärenreiter.

Læse mere om Jane Gower f.eks. her.

Læs om Alfredo Bernardini f.eks. her.