Mozarttrioen

Søndag den 26. september 2010 kl. 15.00

Kulturhuset, Flodvej 68, Smørumnedre
Gæstebilletter: 100 kr.

Klaudia Kidon, sopran
Ulla Munch, sopran
Berit Johansen Tange, klaver


Mozarttrioen

Mozarttrioen består af sangerinderne Klaudia Kidon og Ulla Munch samt pianisten Berit Johansen Tange. De har forskellige musikalske personligheder, men deler en kærlighed til W. A. Mozarts vokalmusik og et ønske om at udbrede den til andre.

Det handler ikke blot om at udbrede musikken - men om at udbrede den på en levende, humoristisk og engagerende måde.

Med udgangspunkt i et kernerepertoire af W. A. Mozarts vokal-værker, tilrettelægger Mozarttrioen sine koncertprogrammer fra optræden til optræden. Hensigten er, at de skal passe så godt som muligt i den konkrete sammenhæng. På den måde appellerer Mozarttrioen til vidt forskellige grupper af publikum - unge og gamle, mænd og kvinder, klassisk skolede og nysgerrige amatører.

I 2004 opfører den ungarskfødte dirigent Adam Fischer og DR Radiounderholdningsorkestret W. A. Mozarts Idomeneo, og Klaudia Kidon og Ulla Munch synger Mozart sammen for første gang. De opdager, at deres stemmer klinger ualmindelig godt sammen, og at de naturligt fraserer sammen. De får megen ros for deres Mozart-stil og beslutter at udforske Mozarts repertoire sammen med den efterspurgte akkompagnatør Berit Johansen Tange, hvis letløbende fingre passer perfekt til at spille hans musik. Resultatet er et tværsnit af Mozarts vokalunivers. Mozarttrioen sætter de elskede arier fra Figaros Bryllup og Cosi fan Tutte sammen med den unge Mozarts halsbrækkende koloraturer og den sene Mozarts enkle afklarede værker.


Mozarttrioens hjemmeside.