Søndag d. 18. november 2012 kl. 15.00

Geir Draugsvoll, bayan (akkordeon)
Mette Rasmussen, klaver


Kulturhuset, Flodvej 68, Smørumnedre
Gæstebilletter: 120 kr.


GEIR DRAUGSVOLL
Geir Draugsvoll
Hjemmeside: http://draugsvoll.dk

Geir Draugsvoll anses for at være en af de mest betydningsfulde musikere på sit instrument, bayan, en type kromatisk knap-akkordeon udviklet i Rusland i det 20. årh. I det sidste årti har man om Geir Draugsvolls virke som musiker kunne se overskrifter som "Grænsebrydende", "Åndeløs spænding", "Mesterligt" og "Musikalsk sensation". Med et repertoire, der spænder fra Bach, Mozart, Grieg og Stravinsky til moderne klassikere som Gubaidulina, Hosokawa, Berio, Nørgaard og Piazzolla, har han optrådt over hele Europa, og har også turneret i Kina og Japan.

Blandt festivaler og koncertarenaer, har han spillet ved, kan nævnes Musikkonservatoriet i Moskva, London Barbican Hall, Alte Oper Frankfurt, Edinburgh Festival, Bergen International Festival, og mange andre prestigefyldte steder.

Gennem samarbejdet med mange komponister må Geir Draugsvoll betegnes som en af pionererne på hans - set fra en klassisk synsvinkel - unge instrument. Han har uropført en lang række værker, f.eks. "Fachwerk" af Sofia Gubaidulina, som faktisk er dedikeret til Geir Draugsvoll. Han har indspillet bl.a. netop "Fachwerk" sammen med Trondheim Symfoniorkester. I alt er det p.t. blevet til op mod 20 cd indspilninger.

Geir Draugsvoll (f. 1967) er norsk, men bor nu i København, hvor han er lektor ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
METTE RASMUSSEN
Mette Rasmussen

Dagens billedkunstner: Lillian Mogensen.