Søndag d. 19. januar 2014 kl. 15.00

Kontrabasduo

Kristine Hanskov og Jens Kristian Andersen

akkompagneret af Lise Hanskov på klaver.

Kulturhuset, Flodvej 68, Smørumnedre
Gæstebilletter: 120 kr.

Musik af bl.a.
Astor Piazzolla, Sándor Reschofsky, Henry Eccles, Karl Ditters von Dittersdorf, Giovanni Bottesini.
Lyt til Giovanni Bottesini "Passione Amoroso" på Youtube.Kristine Hanskov
Kristine Hanskov begyndte sin musikalske løbebane i 1992 på klaver og i Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums børnekor. I 1994 begyndte hun at spille violin på Det Danske Suzuki Institut, men i 1997 blev det kontrabassen der "vandt".

Efter MGK på Københavns Musikskole studerede Kristine på Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole i Odense hos Mette Hanskov. I 2011 afsluttede hun sin bachelor uddannelse. Kristine fortsatte på kandidatuddannelsen, som hun forventer at afslutte i 2014.

Kristine Hanskov har spillet med Salzburger Solisten på "Internationale Musikfestwoche auf Schloss Berleburg" i 2009, og været med i sammenspilsprojekt med både Esbjerg Kammerensemble og Odense Symfoniorkester.

Kristine har modtaget undervisning af mange: Petru Iuga (professor på konservatoriet i Mannheim), Wolfgang Güttler (pensioneret bassist fra Berliner Philharmonien), Thierry Barbé (første solobassist i Operaen i Paris), Joel Quarrington (første solobassist i Toronto Symfoniorkester) og Jeff Bradetich (professor på konservatoriet i Nord Texas), m.fl.

Kristine er meget aktiv som musiker, men er - i alle tilfælde blandt musikere - nok så kendt som formand for Dansk BasSelskab.Jens Kristian Andersen
Jens Kristian Andersen
  • er født 24/1 1978 i Århus, hvor han voksede op og som teenager spillede el-bas i mange forskellige bands.
  • begyndte at spille kontrabas som 19-årig. Det blev hans hovedinstrument, da han startede på det Jyske Musikkonservatorium i Århus i år 2000. Flyttede i august 2005 til København for at studere på 5. år på Rytmisk Musikkonservatorium. Dimission i juni 2006.
  • Sagt om Jens Kristian Andersen and the Band:
    ” ... et lysende skud på den rige danske bas-tradition ... desuden er han en original komponist, der forstår at skabe ny musik på baggrund af sine inspirationskilder. De omfatter så forskellige navne som Bob Dylan og Wayne Shorter.” & the Band –” ... den instrumentale standard er tårnhøj. Læg dertil en frodig lyst til at eksperimentere og afsøge ukendt terræn, og du står med et band, der klart er en aften værd.” (af Erik Andresen, Vejle Amts Folkeblad).
  • 2005-2012: En aktiv del af det sprudlende københavnske jazzmiljø.
  • August 2009 optaget på klassisk linje på Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole (SMKS) i Odense, som elev af Mette Hanskov.
  • Juni 2012: dimission som Bachelor fra SMKS.
  • Gennem årene har JKA studeret kontrabas hos: Kim Mikkelsen, Peter Vuust, Jens Jefsen, Jens Holm, Jesper Bodilsen, Lennart Ginman, Klavs Hovman, Mette Hanskov, Ben Street, Michael Formanek, Scott Colley, Joshua Ginsburg, Anne Mette Iversen og Marc Johnson ... og komposition hos: Anne Mette Iversen and Django Bates.
  • Har bl.a. turneret med Randers Big Band, Birgitte Laugesen, Sonic Steel, Per ”Texas” Johansson, Jakob Dinesen, Kresten Osgood, SMKS’ kammerorkester m.fl. og medvirket i 5-6 projekter med Odense Symfoniorkester gennem bachelorstudiet på SMKS.
Diskografi:
Randers Big Band. 2002
Blood Sweat Drum & Bass. 2003
Järv. Longlife Records, 2005
Blood Sweat Drum & Bass. Calibrated, 2006
J.K.A. & the Band (bandleader): ’Dylan meets Cassius Clay’. Calibrated, 2006
Martin Bernt and the Citycrawlers: ’Juxtapose’. Cope 2007
Brumbasserne: ’Små musikalske eventyr fortalt af Sigurd Barret’. Tiger Music, 2007
KunTakt. Gateway, 2008
Kellermensch. Persona Non Grata Records, 2008
Jacob Faurholt: 'Are You in the Mood for Love'. 2009
Bodega Boys: ’Nøgnere end nogensinde’. Geiger Records, 2009
'Brumbasserne på nye eventyr'. Monkey Music, 2010
Sarah Elgeti Kvintet: ’Into the Open’. Your Favorite Records, 2011 (nomineret til Danish Jazz Awards 2011)
Jesper Madsen: 'Echo Me'. 2011
Aske Duedahl Bendtsen: 'Op.I'. 2011
Mc Einar & KunTakt: ’Jeg må ha’ en coach!’. LongLife Records, 2011Jens Kristian Andersen
Lise Hanskov
startede med at spille klaver som 6 årig, og vandt som barn guld to gange i Berlinske Musikkonkurrence.
Hun tog diplomeksamen i 1985 i klaver fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium og Kirkemusikalsk diplomeksamen i 1994 på orgel.
Hun har spillet talrige koncerter i ind og udland både som solist og akkompagnatør og er i dag organist i Rungsted Kirke, hvor hun har været ansat siden 1990. Siden 2007 har hun desuden været dirigent for Hørsholm Koret.
Som musiker er hun meget alsidig og komponerer gerne musik til kirken, og spiller mange forskellige genrer på orgel og klaver. Hun har indspillet en cd med bryllupsmusik og været akkompagnatør for Det Danske Drengekor et par år, hvor hun også indspillede et par cd'er med dem.