Søndag d. 30. marts 2014 kl. 15.00

Den Danske Strygekvartet

Frederik Øland, violin,
Rune Tonsgaard Sørensen, violin,
Asbjørn Nørgaard, bratsch,
Fredrik Sjölin, cello


Kulturhuset, Flodvej 68, Smørumnedre
Gæstebilletter: 120 kr.

Den Danske Strygekvartet
Foto: Caroline Bittencourt

Den Danske Strygekvartet (tidligere kendt som Den Unge Danske Strygekvartet) blev stiftet i vinteren 2001 og debuterede på Copenhagen Summer Festival i 2002. I løbet af kort tid gjorde kvartetten sig med sin engagerede og medrivende stil bemærket vidt omkring, og ensemblet blev hurtigt etableret som noget af det mest lovende i den klassiske musikverden i lang tid.

Efter sejren i P2's kammermusikkonkurrence i 2004 blev kvartettens gode renomme i Danmark cementeret, og siden har Den Danske Strygekvartet været en hyppig gæst på såvel danske som internationale kammermusikscener.

Den Danske Strygekvartet har adskillige succesfulde konkurrencedeltagelser bag sig. Som det yngste ensemble nogensinde vandt kvartetten i februar 2004 1. pris såvel som publikumspris ved P2's kammermusikkonkurrence, og kvartetten vandt i løbet af de næste 2 måneder 1. pris i yderligere to konkurrencer (Vagn Holmboe strygekvartetkonkurrence samt Charles Hennen International Chamber Music Competition i Holland). Siden har Den Danske Strygekvartet i 2005 vundet 1. prisen og publikumsprisen i Trondheim International String Quartet Competition samt 1. prisen og fire specialpriser ved 11th London International String Quartet Competition i april 2009.

DR udnævnte i 2006 Den Danske Strygekvartet til DR-kunstnere, og det medførte blandt andet solooptrædener med DR SymfoniOrkestret og DR UnderholdningsOrkestret i værker af hhv. Elgar og O. A. Thommesen. Det gav desuden også Den Danske Strygekvartet muligheden for at anvende Radiohusets koncertsal til at indspille Carl Nielsens samlede strygekvartetter for pladeselskabet Dacapo. De to cd'er udkom i 2007 og 2008 til overvældende anmelderroser.

I 2011 modtog Den Danske Strygekvartet Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legats Hæderspris på 600.000 kr. - kvartetten blev sammen med de øvrige vindere hyldet ved en koncert i Den Sorte Diamant.

(Ovenstående beskrivelse er lånt fra DR P2)

Strygekvartet har fedt i håret og medrivende fart i buerne
"Det kan godt være, at de fire musikere i Den Danske Strygekvartet ser sjuskede ud. Deres musik er det ikke. Den gnistrer og ryger af fart og energi, men det er en ekstremt kontrolleret vildskab. Lidt ligesom hår og skæg." Læs anmeldelse i Politiken 13. feb. 2013 af kvartettens seneste cd med musik af Haydn og Brahms.

Hjemmeside: http://danishquartet.com