Tilbage tilbage

13. marts 2016 kl. 15:00

Duo cello & klaver

Alexandra Carlgren, cello
Linda Dahl Laursen, klaver

Smørum Kulturhus, Flodvej 68, 2765 Smørum
Gæstebilletter: 120 kr.

Alexandra Carlgren er en ung og meget lovende cellist fra Sverige, som er engageret som kammermusiker og solist i flere forskellige sammenhænge. Hun har for eksempel spillet som solist med Norrköpings Symfoniorkester og Örebro Kammerorkester, arbejder som solo cellist i kammerensemble Östgota Kammarsolister og er tit ude på turné med trioen TrioConTrast. Men hun er ikke kun bundet til den klassiske genre, hun kan også høres improvisere i den danske danseforestilling "Min Farmors Spøgelse", og spille sammen med danske pop sangere som Medina og Christopher.

Hun blev født i den lille svenske by, Norrköping. Musik har altid været en meget stor del af hendes liv. Hun husker sig selv som barn, hvor hun lidenskabeligt spillede på familiens klaver eller sang med på de populære melodier, hun hørte i radioen. Da hun var 9 år gammel, kom hun på en skole, der tilbød orkesteruddannelse samt almindelige fag, og dermed begyndte hun sine cellostudier. Det var i skolens orkester, hun virkelig opdagede sin egen passion for celloen og dens smukke lyd, og hun lovede sig selv, at ville tilegne sit liv på at mestre at spille på cello.

Link til hjemmeside.
Linda Dahl Laursen (f.1981) har de seneste år etableret sig som en af de mest anmelder roste og fremgangsrige pianister i sin generation i såvel Danmark som Sverige.
Hun er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus og ved Musikhögskolan i Malmö. Hun fik titlen Master of Fine Arts Degree i efteråret 2005 og afsluttede i efteråret 2007 sin uddannelse fra Solistklassen i Malmö. Efter et par år fortsatte hun sine studier på solistklassen på DKDM, hvorfra hun havde debut i februar 2013.

Linda Dahl Laursen har koncerteret overalt i Sverige som solist og kammermusiker samt optrådt i Norge, Danmark, Polen, Italien, Kina, Tyskland og Østrig. Sæsonen 09/10, året inden hun påbegyndte sin solistklasse på DKDM, bød bl.a. på Beethoven Recital i Stockholms Konserthus, Grünewaldsalen, turné i Musik i Syd´s regi, koncerter som solist med European Union Chamber Orchestra samt en landsdækkende USA turné sommeren 2009 med sopranen Eva-Lotta Ohlsson.
Hun har også lavet flere indspilninger til både Dansk og Svensk Radio P2.

Linda Dahl Laursen har ikke blot gjort sig godt bemærket i forskellige koncertsammenhænge, men har vundet eller fået topplaceringer i næsten alle konkurrencer, hun har deltaget i. Hun har fået 1. pris i Den Danske Steinway Festival 1999, vundet Årets Talent Pris i DR-midt/vest’s Talentkonkurrence 1999, vundet Yamaha’s YMFE-Legat 2005, vundet den prestigefyldte Ljunggrenska Tävlingen i Göteborg 2005, samt fået 1. Pris i Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholms Stipendiekonkurrence for pianister 2004 og 2005. Derudover har hun modtaget flere store legater, f.eks. Odd Fellow Ordenens Legat, Martha Sthures Pianostipendium samt Bendix Fondens Talentpris.

Link til hjemmeside.

Dagens billedkunstner: Lene Astrup
Hjemmeside: http://le-kunst.dk


Alexandre Carlgren og Linda Dahl Laursen i Kulturhust i Smørum.
Lene Astrups billeder er på væggen.