Tilbage Tilbage Forside

25. september 2016 kl. 15:00

Den Danske Guitarkvartet & cembalo

Martin Stæhr Haugaard
Kristian Lager
Thea Vesti Pedersen
Simon Junker Tang
Lars Colding Wolf, cembalo

Smørum Kulturhus, Flodvej 68, 2765 Smørum
Gæstebilletter: 120 kr.

Fire guitarer lyder helt anderledes end én! Med fire instrumenter i spil opstår der en klang og en dynamik, som man ikke skulle tro var mulig med klassisk guitar. Guitarens særlige sjæl er stadig i behold, fra det fyrige sydlandske til det tyste poetiske. I den usædvanlige sammensætning af instrumenter, guitar og cembalo, som sandsynligvis aldrig før er hørt i andre ensembler, stiller cembalo og guitar hinanden i helt nyt lys. Hvor guitaren er vant til at være det sprøde instrument, fremstår den nu som det bløde og runde modspil til den endnu sprødere klang fra cembaloet. Musik af bl.a. Carl Philipp Emanuel Bach får dermed nyt liv og ny lyd.
Musikerne tager os med videre på en musikalsk og underholdende rejse gennem flere klanguniverser. Blandt andet greatest hits af Vivaldi, wienerklassisk af Joseph Haydn, dragende, meditativ filmmusik-minimalisme af Philip Glass og nordisk modernisme med et glimt i øjet af Ivan Olsen.
Undervejs i koncerten bliver der fortalt spændende og underfundige historier om komponisterne og musikken.Lars Colding Wolf er organist, cembalist, ensembleleder og barokmusikekspert. Han har sat markante fodspor i dansk musikliv som lærer ved de danske musikkonservatorier, som livemusiker og pladekunstner og som medstifter og leder af det fremtrædende orkester Ensemble Zimmermann. Lars Colding Wolf har som spillende dirigent opført Händels “Messias” og operaen “Acis & Galatea” samt Bachs “Johannes Passion”. I 2008 og 2009 var han med til at opføre Henry Purcells “King Arthur” med Det Jyske Vokalensemble og Ensemble Zimmermann.

Den Danske Guitarkvartet blev dannet i 1999, og ensemblet består den dag i dag af fire af Danmarks højt estimerede guitarister, Thea Vesti Pedersen, Martin Stæhr Haugaard, Kristian Lager og Simon Junker Tang. Ud over at være aktive i det danske musikliv repræsenterer musikerne stor erfaring, kompetence og dedikation inden for konservatorieundervisning, musikskoleundervisning, orkesterledelse og udvikling af spændende musikprojekter til folke- og musikskoler.
Hjemmeside

Thea Vesti Pedersen er solistuddannet klassisk guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium, Århus og Escola Superior de Musica de Catalunya, Barcelona.
Udover at være en del af Den Danske Guitarkvartet spiller Thea solokoncerter og kammermusikalske koncerter, især med ensemblet Lydenskab.
Thea er ekspert i projektledelse af kulturproduktioner, der præsenterer den klassiske musik i nye sammenhænge og for et nyt publikum. Hun underviser desuden på Det Jyske Musikkonservatorium i kulturelt entreprenørskab.

Kristian Lager er uddannet fra Nordjysk Musikkonservatorium med Karl Petersen som lærer. Derudover har han studeret DIT College of Music i Dublin hos John Feeley. Kristian afsluttede sin musikalske uddannelse med en Post Graduate in Music Performance på Royal College of Music i London, hvor han studerede hos Gary Ryan.
Ved siden af arbejdet med Den Danske Guitarkvartet er Kristian produktionsleder på Den Jyske Opera, hvor han også ind i mellem optræder på scenen eller i orkestergraven på guitar og mandolin.

Martin Stæhr Haugaard er solistuddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium.
Som dirigent med speciale i ny musik for guitarensemble har han uropført værker af bl.a. Atanas Ourkouzounov, Dusan Bogdanovic, Luis Zea, Stefán Arason og Derek Gripper. Udover DDGK står han i fast musikalsk forhold med sopran Camilla Toldi Bugge i duoen “For Two to Play”.
Martin er også lærer i kor og orkester på Rudolf Steinerskolen i Skanderborg.

Simon Junker Tang var sammen med Karl Petersen med til at starte DDGK i 1999. Simon er uddannet guitarist med Musikpædagogisk Diplomeksamen fra Nordjysk Musikkonservatorium med Karl som lærer, og stipendiat-studieår på Musikakademiet i Prag hos professor Milan Zelenka.
Simon er ansat som guitarunderviser på Horsens Musikskole og udover DDGK aktiv i Dansk Musikpædagogisk Forening som TR-udvalgsformand, FU-medlem og bestyrelsesmedlem.


Dagens billedkunstner:
Dimo Poulsen
www.dimopoulsen.dk