Tilbage tilbage

13. november 2016 kl. 15:00

Trio Anassa

Henrik Goldschmidt, obo
Magnus Nilsson, fagot
Henrik Bo Hansen, klaver

Smørum Kulturhus, Flodvej 68, 2765 Smørum
Gæstebilletter: 120 kr.

Trio Anassa er et af de meget få ensembler med besætningen obo, fagot og klaver. De to træblæsere indbyrdes og i samklang med klaveret giver en særlig stemning. Flere prominente komponister har da også skrevet værker for denne instrumentbesætning.
Trioen har eksisteret siden 2007, hvor de tre musikere mødtes ved en instrumentfremvisning på Det kgl. Teater i København.
Foruden talrige koncerter i Danmark har Trioen givet koncerter i Dunkers Kulturhus i Helsingborg, i Salomon Smiths Musikforening på Palladium i Malmö, samt på Bosjö Kloster.

På programmet er musik af bl.a. Carl Nielsen, Robert Schumann, Béla Bartók og Francis Poulenc.


Foto fra Blovstrød Sognegård

Henrik Goldschmidt Henrik Goldschmidt er uddannet på Det Fynske Musikkonservatorium og Karan Akademiet i Berlin. Solooboist i Det Kgl. Kapel og dertil stifter og kunstnerisk leder af fredsorkestret The Middle East Peace Orchestra, som turnerer over hele verden. Han er desuden medlem af Den Danske Blæseroktet og har spillet med mange af verdens førende orkestre, bl.a. var han ansat tre år hos Berliner Filharmonikerne.
Henrik Goldschmidt er rektor på Goldschmidts Musikakademi på Nørrebro, en musikskole, hvor børn med forskellig etnisk baggrund lærer hinanden at kende gennem musikken. Henrik Goldschmidt modtog DR P2s ildsjælspris 2015 for sit arbejde med denne musikskole.
Henrik Goldschmidt beskrives som den bedste klezmer-oboist i verden, og han har gennem årene vundet konkurrencer og modtaget en lang række udmærkelser for både sit klassiske og sit rytmiske virke, blandt andet førsteprisen i Martigny-konkurrencen, førsteprisen i Dansk Kammermusikkonkurrence med Den Danske Blæseroktet, Jakob Gade Prisen, Det Kongelige Teaters pris, Dansk Musikerforbunds Hæderspris, Emil Holms Legat, Wilhelm Hansen Fondens hæderspris og H.C. Lumbye Prisen.
Se også Goldschmidts Musikakademi

Magnus Nilsson er uddannet i Göteborg og i Philadelphia. Han blev allerede i 1987 solo-fagottist i Helsingborgs Symfoniorkester. Han er tillige mangeårigt medlem af blæserkvintetten Pollux med kolleger fra dette orkester. Han har givet talrige masterclasses rundt om i verden, bl.a. i Brasilien og i Kina, ligesom han er en initiativrig arrangør af sommerkoncerterne på Bosjö Kloster i Skåne med tilhørende masterclass for unge træblæsere.

Henrik Bo Hansen er uddannet som pianist ved konservatorierne i Odense og Aarhus hos Rosalind Bevan og Georg Vásárhelyi med diplomeksamen fra Det fynske Musikkonservatorium 1983. 1983-1986 fortsatte han studierne som statsstipendiat ved Franz Liszt-Akademiet i Budapest, i Paris hos Vlado Perlemuter og Jacques Rouvier samt som Fulbright-kandidat hos Gilbert Kalish på State University of New York at Stony Brook.
Hjemkommet til Danmark i 1986 vandt han efter konkurrence stillingen som stadspianist i Herning med hovedvirke i Herning Stadstrio. Han koncerterede med dette ensemble i et særdeles omfattende kammermusikrepertoire indtil 1995. Fra 1996 har Henrik Bo Hansen været særdeles virksom i det københavnske musikliv som repetitør ved Det kgl. Teater, som underviser ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium og ved Musikvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet. I den samme periode har han arbejdet som organist ved Vangede Kirke med fastansættelse fra 2001. 1999 bestod han Kirkemusikalsk Diplomeksamen som privatist ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium efter orgelstudier hos Grethe Krogh.
Henrik Bo Hansen har optrådt i en række lande i Europa samt i USA, Canada, Nigeria, Kenya og Syrien. Hertil kommer en rækker optrædener i Danmarks Radio og tv. Han har deltaget i mesterkurser med bl.a. Mstislav Rostropovich, Tatiana Nikolaeva, György Pauk, Jean-Pierre Wallez og Regina Smendzianka, ligesom han har uropført en række værker af danske komponister og givet førsteopførelser i Danmark af udenlandske værker.
Se også Henrik Bo Hansens hjemmesside.


Dagens billedkunstner:
Karen Hansen
Hjemmesider: Kunsten i midten og d'Art Danois