Tilbage tilbage

21. januar 2018 kl. 15:00

The Piazzolla Orchestra

Andrea Pellegrini, sang
Philippe Benjamin Skow, violin
Bjarke Mogensen, accordeon
Tanja Zapolski, klaver
Per Arne Ferner, guitar
Jesper Thorn, bas

Smørum Kulturhus, Flodvej 68, 2765 Smørum
Gæstebilletter: 150 kr.The Piazzolla Orchestra er et dansk baseret orkester bestående af prisbelønnede musikere i verdensklasse fra hele norden - alle førende på deres felt herhjemme. Ensemblet har taget sit navn efter den argentinske komponist og orkesterleder Astor Piazzolla (1921-1992). Fire klassiske og to rytmiske musikere giver det bedste fundament for Piazzollas musik.
Piazzollas musik udspringer af tangoen, men er er helt sine egen. Selv kalder Piazzolla musikken for “Music of Buenos Aires”. Den fejer som vinden gennem gaden, den griber dig om kroppen og tvinger til handling, dans, alvor og fryd! Piazzolla har skrevet en del orkestermusik, men de fleste af hans cirka 750 kompositioner er for den særlige tangokvintet.

"Distinkt, smukt, frækt, elegant. Energien er helt vild! " Danmarks Radio, P2

The Piazzolla Orchestra, der blev dannet i 2011 af Andrea Pellegrini og Bjarke Mogensen, havde premiere ved en udsolgt koncert ved Frederiksværk Music Festival i 2012. Siden har de medvirket ved Københavns Opera Festival, Tivoli Festival, Musikkens Hus i Aalborg, på Bornholms Teater under Bornholms Kulturuge, Bergen International Music Festival, festivalen ”Parallels” i Norilsk, Rusland og givet talrige koncerter.

Andrea Pellegrini blev i løbet af få år efter hendes debut en af Danmarks mest efterspurgte mezzosopraner. Hun får stor anerkendelse for hendes forestillinger både på opera- og koncertscenen. Hendes debut på Det Kongelige Teater fandt sted i 2006, da hun sang rollen som Rosina i Rossini's "Barberen i Sevilla". Hun har modtaget flere priser, bl.a. Musikanmelderringens Kunstnerpris i 2008, og i 2015 blev hun nomineret til Årets Reumert-pris i kategorien Årets Sanger. Hun er medstifter af og en af hovedkræfterne bag The Piazzolla Orchestra. Ensemblet er hendes legeplads, hvor den argentinske komponist Astor Piazzollas musik giver hende og bandet frit spil til at dyrke deres mere frembrusende og passionerede sider.
Philippe Benjamin Skow. "En født solist", "velfortjent vinder" og "musikgeni" er hvorledes Berlingske, Børsen og Musikeren har beskrevet Philippe Benjamin Skow. Han modtog sin første violin af Kim Sjøgren i julegave som 2-årig og gav sin første koncert i Tivolis Koncertsal som 5-årig. Siden har han optrådt internationalt, for royale, større firmaer, på koncertsale og på radio og TV. Som 16-årigt stortalent vandt Philippe alle 3 priser i den Danske Violinkonkurrence for violinister under 30 år. Senere har han modtaget hæderspriser som Nordeas Kulturpris, Victor Borges Musikpris samt Veuve Clicqouts Music Award.
Bjarke Mogensen har siden han som 13-årig debuterede i en tysk tv-udsendelse som solist med München Symfonikerne markeret sig som en af de mest efterspurgte og alsidige musikere på den klassiske musikscene i Danmark. Mange husker nok Bjarke Mogensen som vinder af DR’s klassiske musikkonkurrence “Spil for livet”, hvor han overraskede både seere og jury med sit usædvanlige instrument og musikerskab. Hans unikke beherskelse af instrumentet har siden bragt ham rundt i hele verden, bl.a. til Carnegie Hall i New York og præsidentpaladset Kreml i Rusland.
Bjarke Mogensen debuterede i 2012 fra Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums solistklasse og har siden været tilknyttet samme sted som underviser i accordeon og kammermusik. Han er medstifter af The Piazzolla Orchestra.
Tanja Zapolski er en moderne, klassisk pianist, en af Danmarks bedste unge musikere. Hun betager publikum i ind- og udland med solokoncerter, klaverkoncerter og kammermusik sammen med nogle af verdens bedste musikere. Hun har spillet på Roskilde Festival og Copenhagen Jazz festival samt mange koncerter i Danmark, Polen og Rusland.
Tanja Zapolski har etableret sig som fornyer af klassiske traditioner og en udfordrer af grænser mellem forskellige genrer, bl.a. med Trio Zoom, og hun udgør halvdelen af The Piano Duo med pianisten Rikke Sandberg. Hun har givet koncert i Ledøje-Smørum Musikforening med de to ensembler i henholdsvis 2012 og 2013 og i 2005 med Duo Z.
Guitarist og komponist Per Arne Ferner har sin baggrund i jazz- og rockmusikken og har en kandidatuddannelse fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Han spiller på en steel-guitar (også kaldet Hawaiiguitar) i stedet for den ofte anvendte el-guitar. Det giver mulighed for at spille med bløde nuancer side om side med rå, metalagtige lyde, hvilket giver en illusion om, at der også er en perkussionist med i orkestret.
Jesper Thorn kommer fra et ikke synderlig musikalsk hjem. Ved en række tilfældigheder fandt han vej til basguitaren, lige før han begyndte gymnasiet, og blev straks tiltrukket af instrumentet. En lignende tilfældighed førte Jesper til kontrabassen. Efter en introduktion til jazzverdenen gik han ud og købte en kontrabas og så sig aldrig tilbage.
Jesper Thorn er uddannet på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København i 2011, herunder studier i New York. Han vandt prisen som bedste solist ved Getxo International Jazzfestival i 2009.


Links til hjemmesider:
The Piazzolla Orchestra
Andrea Pellegrini
Philippe Benjamin Skow
Bjarke Mogensen
Tanja Zapolski
Per Arne Ferner
Jesper Thorn