Tilbage tilbage

8. april 2018 kl. 16:00 (NB)

Esbjerg Ensemble - 50 års jubilæum

10 musikere - strygere og blæsere

Smørum Kulturhus, Flodvej 68, 2765 Smørum
Gæstebilletter à 120 kr. kan købes i forsalg via NemTilmeld
Unge/studerende: 50 kr.
Koncertprogram:
Richard Strauss: Strygesekstet fra Capriccio opus 85
Outi Tarkiainen: Siimes
Li-Ying Wu: Ritournelle - Rondo alla L'albatro vermicolato (uropførelse)
Johannes Brahms: Serenade nr. 1 op. 11 arr. for ensemble af Karl Aage Rasmussen

Esbjerg Ensemble fremfører klassisk kammermusik med kompromisløs kvalitetssans, og er anerkendt for sin nyskabende og alsidige programlægning. Ensemblet består af 10 temperaments- og udtryksfulde musikere fra hele verden, alle særligt udvalgt for netop deres unikke egenskaber, fordelt som blæserkvintet, strygekvartet og slagtøj.
På initiativ af lokale kræfter og Kulturministeriet blev Esbjerg Ensemble oprettet i 1967 som det første, professionelle kammerensemble i Danmark. Ensemblet spiller hele den klassiske musiks kanon, men er i høj grad kendt for sin stilsikre fortolkning af moderne værker.
Efter koncerten i Ledøje-Smørum Musikforening tager ensemblet på turné til St. Petersborg og - efter særlig invitation - til Tampere (i Finland) Biennalen, en uge hvor udvalgte orkestre og ensembler spiller moderne finsk musik i byens koncertsale.

Ved koncerten i Ledøje-Smørum Musikforening bliver to store, tyske ikoner, Richard Strauss og Johannes Brahms, stillet op mod to unge, nordiske komponister, Outi Tarkiainen og Li-Ying Wu - og dermed romantisk musik mod ny musik.

Outi Tarkiainen er den nye stjerne på den finske komponist-himmel, ung og fremadstormende og en af de mest spillede p.t. - og faktisk meget kommunikativ.

Li-Ying Wu blev født i Taipei i Taiwan, hvor hun voksede op med europæisk, klassisk musik i stuen. Det førte hende til musikstudier i hjembyen, hvor hun ganske tilfældigt faldt over musik af Nørgård, og det navn førte hende til videre kompositionsstudier i København og Aarhus. Og hvad er så det næste, der sker? Jo, man ender op på en workshop i Esbjerg, og en relation til Esbjerg Ensemble blev sikret. Li-Ying Wu anser sig selv som værende en dansk komponist.
Esbjerg Ensemble uropfører hendes værk ”Ritournelle”.