Tilbage tilbage

17. november 2019 kl. 15:00

Koncert for soloklaver med Marietta Petkova


Smørum Kulturhus, Flodvej 68, 2765 Smørum
Gæstebilletter: 120 kr.Enhver festival har et hovednavn, en stjerne. Hvis vi i Ledøje-Smørum Musikforening - uden at forklejne andre - skal vove at bruge den betegnelse om en af de medvirkende musikere i sæson 2019/20, skal det være om pianisten ved denne koncert. Marietta Petkova er en internationalt kendt, anerkendt og efterspurgt pianist, der giver publikum en sublim oplevelse ved koncerterne. Hun finder ind til sjælen i musikken, så man får en ny oplevelse ud af selv nok så kendte musikværker.

Marietta er født i Bulgarien og har studeret i Sofia, Wien og Amsterdam. Hun dimitterede hun i 1994 fra Sweelinck Conservatorium, Amsterdam, med højeste udmærkelse.

Marietta har givet koncerter overalt i Europa, i Nordamerika og i Japan, både som solist og med berømte orkestre. Hun har vundet adskillige konkurrencer og priser og har foretaget et stort antal indspilninger. Ved hendes solo-cd'er foretrækker hun ægtheden af liveoptagelser. Hendes fortolkninger af Rachmaninovs komplette Etudes-Tableaux (1996) og de komplette Preludes (2002) blev rost over hele verden.

Hjemmeside: https://www.mariettapetkova.rocks