Eskær Trio

17. oktober 2021 kl. 15:00 i Smørum Kulturhus

Julie Eskær, violin
Emilie Eskær, cello
Charlotte Thaning, klaver

Gæstebilletter à 120 kr. Unge / studerende: 50 kr.

Eskær Trio

Ved koncerten skal vi høre
L. V. Beethoven: Klavertrio op.1 nr. 2 i G-dur
Anders Nordentoft: Doruntine (komp. i 1994)
F. Mendelssohn: Klavertrio op 49 i d-mol

Eskær Trio er et af Danmarks mest erfarne og kunstnerisk sammensmeltede kammerensembler og har gennem mere end 25 år haft en succesfuld koncertkarriere i ind-og udland.
Trioen er kendt for deres medrivende samspil og bevæger sig frit i hele triolitteraturen fra de ældste værker til nye kompositioner tilegnet dem.
Eskær Trio vandt i 1996 1. pris i P2’s Kammermusikkonkurrence samt 2. pris i Nordisk Kammermusikkonkurrence. Siden har de vundet priser i flere internationale kammermusikkonkurrencer.
Eskær Trio har haft en særdeles aktiv koncertvirksomhed og har optrådt i de fleste europæiske lande, inkl. steder som det berømte Concertgebouw i Amsterdam samt Berlin og Paris. Trioen har desuden optrådt i flere andre verdensdele og var i 2018 på en stor turné i Kina.
I anledning af Beethovens 250-års jubilæum i 2020 var trioen flere gange solister i Beethovens Tripelkoncert, bl.a. med Sønderjyllands Symfoniorkester.
Eskær Trio har modtaget en lang række hædersbevisninger og legater som Spies Fondens Musikpris, Van Hauen Legatet og Gurli og Poul Madsens Legat. Trioen har desuden flere prisvindende cd-indspilninger bag sig, bl.a. Brahms’ samlede klavertrioer. Alle udgivelser har høstet såvel nationale som internationale anmelderroser og har vundet priser som P2 prisen for “Årets klassiske CD” og “Årets kammermusikudgivelse” samt en kåring som “CD of the month” i det internationale musikmagasin The Strad.

Læs også Berlingskes hjertevarme omtale af Eskær Trio i 2005.

Julie Eskær er 1. koncertmester i Danmarks Underholdningsorkester, der i 2020 modtog flere prestigefyldte internationale priser for orkesterets indspilninger af Beethovens symfonier.
Julie Eskær har modtaget en række priser og legater bl.a. Hvass Fondens Rejselegat, Holstebro Musikpris og Jacob Gades Musikpris. Hun er desuden modtager af det prestigefyldte rejselegat fra Aennchen og Eigil Harbys Fond efter debutkoncert fra Solistklassen på Det kgl. danske Musikkonservatorium (DKDM).

Emilie Eskær er cellist i Det Kgl. Kapel og er desuden en engageret og efterspurgt kammermusiker. Hun er uddannet hos prof. Asger Lund Christiansen og på DKDM med videre studier i solistklassen hos prof. Frans Helmerson på Musikhochschule Köln.
Som helt ung optrådte Emilie Eskær som solist med bl.a. Radiosymfoniorkesteret i EBU-finalen for unge solister ligesom hun i studietiden var medlem af European Union Youth Orchestra og Gustav Mahler Jugendorchester.
Hun er modtager af talrige priser og legater som bl.a. Jacob Gades Musikpris samt B. Schrøder og H. Finnerups Musiklegat.

Charlotte Thaning, uddannet på Det fynske Musikkonservatorium og på DKDM hos Rosalind Bevan og Amalie Malling. Hun er en særdeles efterspurgt kammermusiker og akkompagnatør og har optrådt ved utallige koncerter i Danmark og de fleste europæiske lande. Charlotte Thaning samarbejder med mange af landets mest fremtrædende musikere og sangere.
Charlotte Thaning har siden 2007 været ansat ved DKDM. Hun er fast pianist i Eskær Trioen, i Keglebanetrioen og i Musikteater Saltomortale, med hvem hun har turneret med flere nykomponerede børneoperaer, samt den meget roste musikteaterforestilling Koncert for Lou på Teater Republique. Hun er som solist modtager af Victor Schiølers æreslegat og Ester Vagnings legat.

Link til Eskær Trios hjemmeside

Dagens billedkunstner: Camilla L. Bengtsson, https://www.milesofart.dk