Duo Miilmann-Rehling

14. november 2021 kl. 15:00 i Smørum Kulturhus

Ulla Miilmann, fløjte
Tine Rehling, harpe

Gæstebilletter à 120 kr. Unge / studerende: 50 kr.

Ulla Miilmann fik en bachelor i musik fra North Carolina School of the Arts i 1992. Siden 1994, hvor hun som kun 22-årig spillede sig til pladsen, været ansat i Danmarks Radiosymfoniorkester som solofløjtenist. I 2007 blev hun som den første dansker nogensinde nomineret til en Grammy for bedste instrumentalsolist. Ulla Miilmann er også kendt i kammermusikverdenen, hvor hun blandt andet har medvirket i Danmarks Radiosymfoniorkesters blæserkvintet og har spillet sammen kendte kunstnere som cembalisten Lars Ulrik Mortensen.
Ref. Wikipedia, DKDM og Ulla Miillmanns hjemmeside.

Tine Rehling er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Sonja Gislinge og hos Destinguished Professor Susann McDonald ved Indiana University (USA). Hun slog tidligt sit navn fast som solist og høstede efter sin debut i 1993 stor anerkendelse med mange anmelderroser.
1998 -2001 var Tine Rehling solo-harpenist i Aalborg Symfoniorkester, men hun har siden koncentreret sig om sin solo- og kammermusikkarriere. Hun har givet solo- og kammermusikkoncerter i det meste af Europa samt USA, Kina og Australien. Hun har flere gange været inviteret som solist og kammermusiker til Rio Harp Festival, Brasilien.
Tine Rehling arbejder til stadighed for at udvide repertoiret for harpe, idet hun samarbejder med flere danske komponister. Hun har siden 2002 haft samarbejde med Per Nørgård, som har skrevet og dedikeret adskillige soloværker til hende. I 2006 udkom hun som solist med en samlet indspilning af Per Nørgårds musik for harpe solo, solokoncerter og kammermusik i samarbejde med Esbjerg Ensemble. CD’en blev i maj 2006 udnævnt til månedens CD på det engelske internet-magasin Musicweb International med bl.a. ordene ”En fremragende CD, superbt spillet.” I august 2006 blev udgivelsen nomineret til P2 prisen.
Ref. Tine Rehlings hjemmeside.

Samarbejdet mellem Tine Rehling og Ulla Miilmann startede i sommeren 2007, hvor de sammen medvirkede ved Per Nørgårds fødselsdagsfestkoncert i Tivolis Koncertsal. Allerede fra første prøvedag kunne de to musikere mærke et musikalsk slægtskab der rakte ud over det sædvanlige. Siden da har duoen spillet i musikforeninger, Musikfestivaler og kirker i hele Danmark. Sommeren 2008 var de af kulturministeriet inviteret til at spille ved åbningen af Hammershøi udstillingen i London, Royal Academy of Arts.

Begge musikere har tidligere givet koncert i Ledøje-Smørum Musikforening:
Tine Rehling i 2002 med ensemblet Madame Claude (fløjte, bratsch, harpe, trommer/percussion)
Ulla Miilmann i 2010 sammen med violin, bratsch og cello, og i 2014 sammen med cello og cembalo

Programmet omfatter musik af Musik af Katherine Hoover, Stella Sung, Chick Corea, Lowell Liebermann, Charles Rochester Young, og Astor Piazzolla.

Dagens billedkunstner: Aase Lindeløv (1927 – 2012)