Marie Louise Lind ensemble

22. maj 2022 15:00 i Konfirmandhuset
Koncerten blev afholdt i Konfirmandhuset, da Svenske Slaget blev afholdt ved Smørum Kulturhus samme dag.

Engelsk oversættelse 1 og oversættelse 2 af Auf dem Strom

Lea Quortrup, sang
Marie Louise Lind, cello
Ulrik Ravn Jensen, horn forhindret i at deltage
Troels Roland, klaver

Musik af Beethoven, Britten, Schubert og Schumann.

Gæstebilletter à 120 kr. Unge / studerende: 50 kr.

LEA QUORTRUP, sopran (f. 1987)

Lea Quortrup

Uddannet klassisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium og på Operaakademiet hos prof. Kirsten Buhl Møller, hvorfra hun dimitterede i 2015. Lea debuterede på Det Kongelige Teater i 2014 som Zerlina i Mozarts Don Giovanni. Hun har siden spillet rollen som Zerlina i en opsætning med Operakompagniet Oper-Rund-Um i Wien, Østrig. Lea har også sunget Pamina i Tryllefløjten ved en koncertant opførelse på Odsherred Kammerfestival.
Lea Quortrup har været solist med mange orkestre, bl.a. Concerto Copenhagen, Leipzig Kammerorchester, Prinsens Musikkorps, Aalborg og Sønderjyllands Symfoniorkestre. Lea var solist med Underholdningsorkestret i Mozarts Requiem under ledelse af dirigent Adam Fischer. Lea har ligeledes været solist og sunget både lied- og oratoriekoncerter i hele Danmark, bl.a. solistpartier i Händels Messias, Dixit Dominus, Bachs Juleoratorium, H-mol messen og Johannespassionen.
Lea Quortrup har ligeledes spillet rollen som Amor i Glucks opera Orfeus og Eurydike med Nordic Opera i foråret 2018. I januar 2020 sang hun Amor med ensemblet Kottos i en koncertant version. I efteråret 2020 sang Lea med Camerata Øresund, solist i ”Johannespassionen” og deltog i SPOR-festivalen i Århus, hvor hun var med til at uropføre et værk af komponist Mette Nielsen. Lea er blevet tildelt titlen som Årets Frederiksbergtalent i 2015, og modtog Edith Allers mindelegat for unge kunstnere og Léonie Sonnings Musiklegat i 2016.

ULRIK RAVN JENSEN, horn (f. 1994) forhindret i at deltage

Ulrik Ravn Jensen

Norsk hornist fra Larvik, bosat i Danmark. Han er uddannet fra Norges musikkhøgskole ved professor Frøydis Ree Wekre og professor Julius Pranevičius. Siden studietiden har han spillet i flere norske orkestre, blandt andet som solohornist i Kristiansand Symfoniorkester og Stavanger Symfoniorkester, inden han i 2019 kom til Danmark som alternerende solohornist i DR Symfoniorkestret og siden Aalborg Symfoniorkester.
Ulrik er en erfaren kammermusiker, og har medvirket ved flere festivaler i norden. Han har desuden været på KonstKnekt, et kammermusikakademi tilknyttet festspillene i Røros, med medlemmer fra Berliner Philharmonikerne.

MARIE LOUISE LIND, cello (f. 1987)

Marie Louise Lind – foto Caroline Bittencourt

Uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM) i København, med en Bachelor hos Kim Bak Dinitzen (2007). Derefter videre studier i Stuttgart hos prof. Jean-Guihen Queyras på Hochschule für Musik und Darstellende, en Master i orkestermusik hos prof. Conradin Brotbek, med fokus på kammermusik hos blandt andre Vogler Kvartetten og Alban Berg kvartetten, afsluttet med højeste karakter og udmærkelse (2011.) Master Ny Musik, stadig hos prof. Conradin Brotbek, men med stor indflydelse fra konservatoriets andre professorer, herunder prof. Martha Klimasaara (slagtøj), Piet Meyer (elektronisk musik), og prof. Doktor Matthias Hermann og Helmut Lachenmann. Denne Master blev ligeledes afsluttet med højeste karakter og udmærkelse (2013). Under studietiden i Stuttgart ansat på Staatstheater Stuttgart. Debuteret fra Solistklassen på DKDM hos prof. Morten Zeuthen i september 2017. Ansættelser i DR Symfoniorkestret, Det Kgl Kapel, Copenhagen Phil, Cph Operafestival, Athelas Sinfonietta. Masterclasses hos blandt andre Tokyo Kvartetten, Alban Berg Kvartetten, prof Radu Aldulescu, prof. Claudio Bohorquez, prof. Stephan Forck, og prof. Helmut Lachenmann. Kammermusikalske optrædender på Neue Töne Open (Stuttgart), Staatsgalerie Stuttgart, Staatsgalerie Zürich, Donaueschingen Musikfestival og 1. internationale Kongress für Mikrotonalitet i Stuttgart, Internationaler sommerakademie i Lenk, samt Natmandsforeningen, Tivoli Musikfestival, Hindsgavl Musikfestival, Bornholms Musikfestival og andre kammermusikforeninger rundt i landet. Har dannet klaverkvartetten Kammertonen og assisteret i Trio Ismena og Nightingale String Quartet.

TROELS ROLAND, klaver (f. 1986)

Troels Roland

Debuterede i 2015 fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Igennem sin konservatorietid har Troels modtaget undervisning hos Anne Øland, Søren Rastogi og Tove Lønskov. Troels Roland begyndte tidligt i sin studietid at interessere sig for arbejdet som akkompagnatør og har været involveret i mange lied- og kammermusikprojekter. Troels har optrådt på danske festivaler som Schubertiaden i Roskilde med Schuberts sangcykler Winterreise og Die Schöne Müllerin med basbaryton Simon Duus. Desuden koncerter i Tivolis koncertsal, Odsherred kammermusikfestival, Vildemosekoncerter, Operafestivalen i København og senest i oktober 2020, Schuberts Winterreise med barytonen Bo Skovhus.
Troels Roland har arbejdet med projekter som repetitør på Operaakademiet og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Syddansk Musikkonservatorium. Samt lejlighedsvis på Det Kgl. Teater.
Troels Roland har modtaget Léonie Sonnings Musikfonds Stipendium i 2015, stipendie fra den Böhmske fond samt Anne Marie Mortensens legat.