Morten Kargaard Origin Septet

18. september 2022 kl. 15:00 i Smørum Kulturhus

Gæstebilletter: 120 kr.

Mette Termansen, obo og engelsk horn
Maj Berit Guassora, trompet og flygelhorn
Harriet Wheeler, violin
Mika Persdotter, viola
Adam McKenzie, cello
Morten Kargaard, guitar
Lars Johnsen, kontrabas

Morten Kargaard Origin Septet trodser alle forsøg på at knytte en specifik genre til sig. Septetten udfordrer, hvad klassisk musik er, og hvad den kan udrette. Septetten giver en harmonisk rig og ny tilgang til opfattelsen af, hvordan blandingen af klassisk og rytmisk musik kan komme til udtryk, en ny og innovativ lyd skabt af syv nøje udvalgte musikere og instrumenter fra den klassiske og den rytmiske scene.
Lytteren føres gennem en tidløs rejse uden præferencer, en musikstrøm af bevidsthed i skiftende teksturer, men med en indre ro og omtanke, og med en frygtløs omfavnelse af det nye og usædvanlige, samt en dyb respekt og forståelse for fortiden.

Kompositionerne, skrevet af Morten Kargaard, er påvirket af det skandinaviske åbne landskab og skønhed, hvor tankerne kan falde på malerierne fra P.S. Krøyer og Nordsøens styrke og skønhed.

Alle musikere er kendt for deres præstationer fra flere forskellige orkestre og genrer – Copenhagen Phil, Det Kongelige Kapel, DR Symfoni Orkester, hver med en personlig tone og åbensindet tilgang til ny musik.

Septetten har udgivet tre CDèr og har fået et internationalt renomme med flere koncerter ved festivaler i Tyskland, Sverige, Letland og Schweiz – bl.a. ved Kammermusikfestivalen ved Schloss Elmau, og Lübeck Internationale Kammermusikfestival.

Læs mere på ensemblets hjemmeside.

Dagens billedkunstner: Hanne Gøtterup-Tang

Morten Kargaard Septet
Morten Kargaard Septet