Duo violin og klaver

16. oktober 2022 kl. 15:00 i Smørum Kulturhus

Kirstine Schneider (violin)
Rikke Sandberg (klaver)

Gæstebilletter: 120 kr.

Kirstine Schneider
©HEIN Photography
Kirstine Schneider
©HEIN Photography

Kirstine Schneider er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, med studieophold på Manhattan School of Music. Hun har deltaget i masterclasses med bl.a. Nikolaj Znaider, Hilary Hahn, Benjamin Schmied og Gerhard Schultz og har modtaget undervisning fra store strygekvartetter som Juilliard String Quartet og Tokyo String Quartet. Hun havde debut fra solistklassen i september 2021.
Kirstine nyder en travl hverdag fyldt med musik og har været solist med blandt andet Copenhagen Phil, Wroclaw Philharmonic Orchestra, Århus Symfoniorkester og Sønderjyllands Symfoniorkester. Hun har været soloviolinist i DR Symfoniorkestret og i Danmarks Underholdningsorkester, og sidder nu som leder af 2. violingruppen i Copenhagen Phil. Hun er en passioneret kammermusiker og har spillet på bl.a. Hindsgavl Festival, Den Danske Strygekvartets Festival og Trio con Brios Festival, og hun er stiftende medlem af Momentum Piano Trio.
Kirstine er modtager af en lang række priser bl.a. P2’s Talentpris 2017, Léonie Sonnings Talentpris 2016, Copenhagen Phils Udviklingspris, Jakob Gade Fondens Talentpris, Harby Fondens Legat og Odd Fellow’s musikpris.
Kirstine spiller på en Hieronymous Amati violin fra 1627, udlånt af Augustinus Fonden.

Rikke Sandberg
Rikke Sandberg

Rikke Sandberg er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med debutkoncert i 2002. Lige siden har hun været en del af eliten i dansk musikliv og kendt som en usædvanlig markant pianist. Hun er konstant tilstedeværende og fuldkomment fordybet i musikken, og hendes kompetencer og talent synes at være uden begrænsninger. Hun har alle dage dedikeret sit klaverspil og musikerskab til at fungere i flest mulige sammenhænge, som solist med og uden orkester, som akkompagnatør af store navne blandt sangere og instrumentalister og som kammermusiker i ind – og udland.
Rikke Sandberg har indspillet omkring 10 cd’er. Den seneste har hun indspillet sammen med Tanja Zapolski som ensemblet “Den Danske Klaverduo”. I 2013 have vi i Ledøje-Smørum Musikforeningen besøg af netop den duo.
Rikke Sandberg er også kendt som kunstnerisk leder af Nordisk Kammermusikfestival i Hillerød.
Rikke Sandberg har tidligere givet koncert hos os i 1998 og 2009, så det bliver altså 4. gang, vi får besøg af Rikke Sandberg.
Se også Rikke Sandbergs hjemmeside.

På programmet: Musik af Amy Beach, Johannes Brahms, Vaughan Williams og Robert Schumann

Dagens billedkunstner: Dorthe Bjerg Jensen