Duo Ventus

20. november 2022 kl. 15:00 i Smørum Kulturhus

Michaela Hansen (fløjte)
Louise Anine Mogensen (klarinet)

Gæstemusiker: Bjarke Mogensen (akkordeon)

Gæstebilletter: 120 kr.


Duo Ventus er et ungt, moderne, meget aktivt kammermusikensemble, der på kort tid har gjort sig bemærket i kammermusikkredse, både herhjemme og internationalt.

Duo Ventus havde som ensemble deres debut i 2017 i The 9th Osaka International Chambermusic Competition i Japan. Siden da har duoen rejst rundt i verden, deltaget i konkurrencer og spillet koncerter, bl.a. i sommeren 2019, hvor Ventus tog på en turné i Kina og gav koncerter på store scener Østkina.

Ved mange konkurrencer har Duo Ventus vundet priser.

  • 2017, 3. pris i den internationale musikkonkurrence Luigi Nono i Italien
  • 2017, 2. pris i DR P2 Kammermusikkonkurrencen
  • 2018, 3. pris i “The 3rd Rising Stars Grand Prix” internationale musikkonkurrence i Berlin. I forb. med koncerten blev Ventus inviteret til at optræde i Berliner Filharmonikernes kammermusiksal
  • 2018, 1. pris i Busan Maru International Concerto Competition, hvor de optrådte som solister med Busan Symfoniorkester i Sydkorea
  • 2019, 1. pris og æresprisen ved Oskar Rieding Music Competition i Slovenien.
  • 2019, 1. pris ved den international musikkonkurrence Grand Prize Virtuoso i London – blev inviteret til at spille i Royal Albert Hall

Ventus modtog Sonnings talentpris og Rødovre Musikpris 2019, for deres præstationer.
Samme år modtog Ventus Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris. Fonden uddeler hvert år de største ærespriser i Danmark til danske kunstnere. Opmuntringen hjalp duoen til at fortsætte deres arbejde med at skabe nyt repertoire og udvikle deres arbejde som kammermusikere.

I November 2021 debuterede ensemblet fra solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor de modtog højeste udmærkelse.

I januar 2022 modtog duoen “den unge kunstneriske elite”, som er et to årigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond til unge, lovende kunstnere.

Læs mere Duo Ventus’ hjemmeside

Bjarke Mogensen debuterede i 1998, kun 13 år gammel, som international solist med Münchens Symfoniorkester i en live udsendelse på tv-kanalen ZDF. Han havde debut som solist i Carnegie Hall i 2011 som den første skandinaviske accordeonist. I 2012 havde han debut fra DKDMs solistklasse.
Hans spil har bragt ham rundt i hele verden, hvor han har gæstet koncerthuse som Concertgebouw i Holland og Barbican Hall i London. Bjarkes nuancerede spil og musikalske nysgerrighed har endvidere ført til en række samarbejder med musikere som violinisten Gidon Kremer og bratschisten Tatjana Masurenko, men også med kunstnere fra helt andre genre i kulturlivet, heriblandt Bent Fabricius-Bjerre og Benny Andersen.
Læs mere på Bjarke Mogensens hjemmeside

Om samarbejdet mellem Duo Ventus og Bjarke Mogensen

Duo Ventus mødte Bjarke i 2017, da duoen deltog i P2s Kammermusikkonkurrence, hvor Bjarke var en del af juryen.

Duo Ventus har en stor kærlighed til folkemusik. Duoen og Bjarke Mogensen har en fælles interesse for svensk- og dansk folkemusik samt en glæde ved at kaste sig ud i forskellige genrer, det er noget som gør samarbejdet
utroligt spændende.

Ved koncerten får vi et varieret program med indslag af bl.a. svensk og dansk folkemusik samt arrangementer af Sjostakovitj, Piazzolla og værker skrevet af Bjarke Mogensen.


Dagens billedkunstner: Anita Hess