Ssens Trio

17. september 2023 kl. 15:00 i Smørum Kulturhus

Gæstebilletter: 130 kr. / 50 kr.

Sølve Sigerland, violin
Henninge Landaas, bratsch
Ellen Margrete Flesjø, cello

Ssens Trio - Foto: Bård Gundersen
Ssens Trio – Foto: Bård Gundersen

Ssens Trio (udtales «Essens») blev grundlagt i 2014 af tre fremtrædende norske musikere, der hver især har en omfattende karriere i det internationale musikliv.

Trioen har optrådt med fremtrædende norske musikere som pianisterne Håvard Gimse og Leif Ove Andsnes og har tre meget anmelderroste cd-indspilninger bag sig: Beethovens strygetrioer (2018), Mozarts store Divertimento KV 563 (2019), og i foråret 2022 en cd med titlen ‘Ricercare’ med nyere norske strygetrioer. Disse indspilninger har gjort sig stærkt gældende på de digitale streamingtjenester. Mozart-cd’en har således opnået et svimlende antal lyttere: næsten 3 mio. lyttere (opgjort i oktober 2022) og har haft flere end 40.000 unikke lyttere pr. måned.

Sølve Sigerland, violin, har optrådt som solist med førende orkestre i Norden.
I 1993 repræsenterede han Norge i Den Nordiske Solistbiennale i Stockholm, og i 1995 vandt han hele to priser ved Den Internationale Tibor Varga Violinkonkurrence i Sion, Schweiz. Størstedelen af sit musikalske virke har han dog viet til kammermusikken – udover i ‘Ssens Trio’ også som medlem af den prisvindende ‘Grieg Trio’.

Henninge Landaas er bratschist i Oslo Filharmoniske Orkester, men var før da i en årrække en del af den internationalt anerkendte Vertavo Kvartetten, der har optrådt i koncertsale over hele verden.
Kvartettens kritikerroste cd-indspilninger omfatter værker af bl. a. Carl Nielsen, Brahms, Bartók, Grieg og Debussy. Med Vertavo Kvartetten har Landaas modtaget Kritikerprisen, Spellemannprisen, og den prestigefulde Diapason d’Or i Frankrig. Hun har desuden udgivet en række cd’er på LAWO Classics, blandt andet Brahms’ sonater for bratsch og klaver og ”The Golden Hindemith”. Henninge Landaas spiller på en J.B. Guadagnini-bratsch udlånt af Dextra Musica.

Ellen Margrete Flesjø grundlagde i 1987 sammen med Sølve Sigerland og pianisten Vebjørn Anvik ‘Grieg Trioen’. Med dette ensemble har hun givet koncerter i Europa, USA og Asien og udgivet cd’er på EMI, Virgin, og Simax Classics, cd’er med glimrende anmeldelser til følge.
‘Grieg Trioen’ har modtaget priser som Parkhouse Award i London, 1. pris og to ekstra priser ved Colmar International Chamber Music Competition i Frankrig samt Kritikerprisen og Spellemannprisen.

Programmet vil bestå af musik af Joseph Haydn, Zoltan Kodály, György Kurtág og W.A. Mozart.

Dagens billedkunstner: Eydis Ingimundardóttir