24. november 2024 kl. 15:00 i Smørum Kulturhus
Gæstebilletter: 150 kr.
Thera Ortved, violin
Andreas Lienhøft Larsen, violin
Alva Rasmussen, bratsch
Hedda Lydianna Aadland, cello
På programmet: Strygekvartetter af Mozart og Bartok.
Absalon Strygekvartet startede som et corona-projekt i 2020, “så da andre lavede brød og babyer, begyndte vi at spille strygekvartet”, skriver de. Kvartetten opnåede anerkendelse allerede i 2021, hvor de vandt Rued Langgaard Konkurrencen og i den forbindelse spillede til åbningskoncerten af Rued Langgaard Festivalen samme år.
Absalon Strygekvartet har siden da med indlevelse og spilleglæde givet koncerter hos en stor del af Danmarks musikforeninger og i koncertsale.
I 2023 vandt de P2 Kammermusikkonkurrence. Samme år fik de tildelt Leonié Sonnings Musikpris.
Kvartetten har med stor fornøjelse deltaget i mange internationale masterclasses bl.a med Den Danske Strygekvartet, Kronos Quartet og Artemis Quartet). Kvartetten arbejder med professor Tim Frederiksen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
Thera Ortved er uddannet fra Sankt Annæ Gymnasium og Københavns MGK i 2019, hvor hun studerede hos Michael Malmgreen. Hun fortsatte med prof. Malmgreen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra hun afsluttede sin bacheloruddannelse med de højeste karakterer i 2022. Hun læser i øjeblikket sit første år på kandidatuddannelsen hos Alexandre Zapolski. Thera er modtager af en særlig pris i Serguei Azizian Competition 2020 på RDAM givet af Scandinavian Cello School. I 2019 blev Thera kåret som den samlede vinder af Jacob Gade Violinkonkurrencen. Hun har desuden modtaget førstepræmien i Berlingske Klassiske Musikkonkurrence og Jacob Gade Violinkonkurrence 2016. Thera har deltaget i adskillige masterclasses og har optrådt som solist flere gange. Thera er taknemmelig for at have modtaget Carl Nielsen & Anne Marie Carl-Nielsens Talentpris 2022 og Jacob Gades Legat 2020.
Andreas Lienhøft Larsen født 28. maj 1999 er en dansk violinist, der læser sit andet år på Masters ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Alexandre Zapolski. Han afsluttede sin bachelorgrad i 2021 med de højeste karakterer. Uddannet fra følgende institutioner: talentlinjen i Køge, Køge MGK, Sankt Annæ MGK og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Andreas har været 1. præmievinder i en række violin- og musikkonkurrencer, herunder Berlingske Musikkonkurrence, Jacob Gade Violinkonkurrence og Ungt Klassisk Spil. I maj 2019 optrådte han Brahms Violinkoncert som solist i en koncertrække med Amateur Symphonics Symphony Orchestra og optrådte også mange gange som solist med blandt andet Zapolski Strings, Junior Strings, Tivoli Garden, SASO og Storstrøms Kammerensemble.
Alva Rasmussen begyndte at spille violin som 9-årig på den lokale musikskole i sin hjemby, og skiftede til bratsch som 17-årig, mens hun studerede på Lilla Akademiens Musikgymnasium i Stockholm. Hun læste videre på sin bacheloruddannelse på RDAM i København, hvorfra hun dimitterede i 2020 med højeste udmærkelse. Hun er i øjeblikket ved at afslutte sin kandidatuddannelse, også på RDAM, hos professor Tim Frederiksen og Magda Stevensson. Hun havde stillingen som assisterende rektor bratsch i kammerorkester, Camerata Nordica, i to sæsoner, 2020-2022. I løbet af sin tid der kom hun til at optræde i kammermusik med musikere som Ellen Nisbeth og Jonatan Fournel. Hun er prisvinder af den første Oskar Nedbal internationale bratschkonkurrence i 2019, hvor hun vandt bedste fortolkning af det obligatoriske stykke samt en æres omtale for lovende unge spillere.
Hedda Lydianna Aadland er en norsk cellist, der er uddannet fra ungdomstalent-programmet ved Barratt-Due musikinstitut, hvor hun studerede hos Louisa Tuck, før hun fortsatte sine studier på Hochschule für Musik Köln, hvor hun i øjeblikket er i gang med sin bachelorgrad hos professor Johannes Moser. Hedda har vundet adskillige førstepræmier i konkurrencer, herunder Jugend musiziert, UMM, Sparre Olsen og æresprisen i Midgard-konkurrencen. Hedda solodebuterede som Schumann-cellokoncert med Kaunas bysymfoniorkester som 14-årig. Siden har hun optrådt som solist med flere orkestre og senest med det norske radioorkester. Hedda er aktiv kammermusiker og har optrådt på festivaler over hele Norge, udover at have optrådt i paladset i Norge og på den norske ambassade i Rom. Hedda nyder også at spille orkester og blev valgt som hovedcellist for det unge Oslo filharmoniske program i to på hinanden følgende år. Hedda føler sig heldig at have været en del af flere mentoruddannelser, herunder Hemsing-akademiet, Papillon i Valdres og Spire i Bodø.